Szilvaízes "borjúk"
sponsored links
Hogy miért "borjú", amikor semmi köze az állathoz, de még hús sincs benne olyannyira, hogy nálunk (= Édesanyámnál) ez hagyományos nagypénteki étel volt mindig? Hát mert mindig olyan jó nagy darabok születtek belõle, hogy még a férfiaknak is félreállt a hasuk két példánytól. Persze, lehet kisebb, ügyesebb gombócokat is készíteni, én most a gyerekkori ízre, formára vágytam. A nagypéntekre való tekintettel édesanyám mindig vízzel készítette, de persze, lehet tejjel is fõzni, illetve használhatjuk hozzá a manapság egyre divatosabbá váló kókusz-, rizs-, szója- vagy egyéb növényi tejet is.
Szilvaízes galuska/gombóc
Hozzávalók: 1,2 l víz, 25 dkg búzadara és kukoricaliszt vegyesen (kb. fele-fele arányban), só, cukor, 2-3 tasak ...